Strakke Buik

Wil jij ook een strakke buik zonder al te veel moeite? Stop dan met lezen. Een strakke buik komt helaas niet vanzelf aanwaaien. In de media worden we overspoeld met tips en (soms wonderbaarlijke) trucs, maar waar heb je nou écht wat aan? Als het straks zomer is, willen we per slot van rekening allemaal met een strakke buik pronken op het strand.

Om een strakke buik te krijgen op een manier die bij jou past, heb je drie dingen nodig: motivatie, informatie en inspiratie. Ben je gemotiveerd om hier keihard aan te werken? Zoek je nuttige informatie? Sta je open voor inspiratie en ideeën? Lees dan vooral verder!

strakke buik

The ‘Holy Triangle’ voor een Strakke Buik

Hoe krijg je een strakke buik? Door allereerst een goede balans aan te brengen tussen voeding, beweging en ontspanning. Op dit basisprincipe kun je altijd terugvallen en het helpt je bovendien om vol te houden. Je wilt namelijk niet alleen een strakke buik krijgen. Je wilt een strakke buik ook houden, toch?

Slim eten

Op het gebied van voeding zijn bijna alle clichés waar, maar niet iedereen wil of kan dezelfde mate van discipline opbrengen. Het gaat erom dat je slim eet. Probeer daarom zo koolhydraatarm mogelijk te eten. Als je dan toch kiest voor bijvoorbeeld een pastamaaltijd, doe dat dan in ieder geval op de dag dat je gaat sporten. Die extra calorieën verbrand je tijdens het sporten toch wel en zo voorkom je dat je onnodig aankomt. Kies voor fruit als tussendoortjes. Als je zondigt, doe dat dan met mate en op gezette tijden. Niet elke avond een halve zak chips, maar bijvoorbeeld een lekker gebakje aan het einde van de week. Dan heb je niet alleen iets om naar uit te kijken, maar je beloont jezelf ook voor gezond gedrag. Een strakke buik krijgen begint dus met jezelf een slim, gezond en voor jou vol te houden eetpatroon aan te meten.

Afwisselend sporten

Een sportpatroon is minstens zo belangrijk om een platte buik te krijgen. Train dus niet alleen je buikspieren, maar besteed ook veel aandacht aan cardiotraining. Je wilt niet alleen buikspieren kweken, maar ook overtollig (buik)vet verbranden. Wandelen, joggen, hardlopen en roeien zijn uitstekende manieren om veel calorieën (en daarmee vet) te verbranden. Train ook andere spiergroepen die voor je ‘core stability’ van belang zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan je onderrug en bovenbenen. Je core (of kern) bestaat namelijk uit de structuren die je rompregio vormen en voor een strakke buik heb je een sterke core stability nodig.

Krachtig herstellen

Een strakke buik krijgen door uit te rusten? Klinkt misschien gek, maar niets is minder waar. Na training en inspanning hebben je spieren tijd nodig om te herstellen. Geef je lichaam dus voldoende rust, zeker als je net begint met trainen. Wissel krachttraining af met cardiotraining en neem voldoende eiwitten tot je, want daarmee bevorder je spierherstel.

Helpt een speciaal dieet om een strakke buik te krijgen?

Het volgen van een dieet kan hierbij absoluut helpen! De juiste voeding nemen is namelijk cruciaal als je de buik van je dromen wilt krijgen. Nu hoeft het niet zo te zijn dat je een ‘speciaal’ dieet moet volgen om dit voor elkaar te krijgen. Het belangrijkste is dat je voor een langdurige periode in een calorie tekort zit zodat je lichaam het overtollig buikvet verbrandt. Dit is heel erg kort samengevat wat de essentie is van het krijgen van een strakke buik.

Maar wil je nu meer weten over welk dieet het meest geschikt is voor het krijgen van een strakke buik? Klik dan snel op de onderstaande knop:

dieet strakke buik

Wat voor voeding moet ik doorgaans eten?

Om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, kun je het beste:

 • Niet te vaak eten. Wanneer je maximaal 3 keer per dag eet, voorkom je, dat je bloedsuikerspiegel te vaak omhoog gaat, waardoor je lichaam steeds insuline aan moet maken. Je alvleesklier krijgt rust, wanneer je minder vaak eet en je voorkomt dat glucose wordt omgezet in vet. Elke inname van calorieën gedurende de dag geldt als maaltijd, ook al is het maar een tussendoortje;
 • Bij elke maaltijd goede vetten en eiwitten gebruiken. De opname van suiker in het bloed wordt hierdoor vertraagd, terwijl eiwitten nauwelijks effect hebben op je bloedsuikerspiegel;
 • Neem eiwitshakes! Het nemen van extra eiwitten, in de vorm van eiwitshakes, zorgt er ook voor dat je een snellere vetverbranding krijgt, het geeft je een langer verzadigd gevoel en het helpt je met het verbranden van overtollig buikvet. Vooral rond je buik.
 • Geen snelle suikers eten. Snelle suikers vind je vooral in ijs, gebak, koek en snoep;
 • Smoothies en fruitsap met teveel fruit laten staan. Fruit bevat fructose en door fruitsap te drinken, krijg je niet de vezels binnen die de opname van suiker vertragen. Vanwege de vezels heeft fruit mét schil de voorkeur boven een fruitsap of smoothie, ook omdat de vezels je langer een verzadigd gevoel geven;
 • Voedingsmiddelen gebruiken die je bloedsuikerspiegel helpen te stabiliseren, zoals fenegriek, rode wijn, groene thee, rode peper, appelciderazijn en kaneel.

Helpen Pillen om een strakke buik te krijgen?

Nu heb je je misschien wel eens afgevraagd of pillen kunnen helpen. Het nemen van pillen of het gebruiken van supplementen kan een goede ondersteuning zijn bij het krijgen van een strakke buik. Maar je moet je wel een belangrijk iets realiseren. Veel mensen denken of geloven dat zodra ze een pilletje nemen dat ze dan op magische wijze afvallen of de buik van hun dromen krijgen. Dit is helaas niet mogelijk.

Het nemen van bijvoorbeeld vet verbrande pillen hoort een toevoeging te zijn op een gezond en gebalanceerd dieet. Zolang je ongezond blijft eten dan zullen de pillen of supplementen die je gebruikt weinig tot geen effect hebben.

Daarbovenop zijn er vandaag de dag een tal van verschillende soorten pillen of supplementen op de markt. Veel van deze pillen werken niet of kunnen zelfs nadelige gevolgen hebben op je gezondheid. Pas hier dus extra mee op. Lees je altijd goed in voordat je begint met dit soort pillen of supplementen.

Wil je nu meer weten over welke pillen veilig zijn en die jou absoluut kunnen ondersteunen in het krijgen van de strakke buik van je dromen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de valkuilen bij het krijgen van een strakke buik?

Veel mensen die een strakke buik willen, raken teleurgesteld als resultaat te lang uitblijft. Vaak ligt dat aan gebrek aan balans. Wel trainen, maar niet gezond eten. Of te veel trainen en te weinig rusten. Dat leidt dan vaak tot de grootste fout die iemand kan maken: stoppen. Niet doen!

Buddysysteem

Zoek een maatje die bereid is om samen met jou in hetzelfde schuitje te zitten. Of iemand die al een strakke buik heeft en weet wat daarvoor nodig is. Het helpt écht als je het gevoel hebt dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen. Zo ben je voor elkaar een stok achter de deur en houd je elkaar scherp. Spreek elkaar aan als de klad erin dreigt te komen en stimuleer elkaar op een positief-kritische manier. Zorg ook dat je oog hebt voor de succesjes en vier die samen: gewichtsverlies, de eerste tekenen van een wasbordje of bijvoorbeeld hernieuwde aandacht van heren/dames.

valkuilen strakke buik

There is no easy way!

Hoe krijg je een strakke buik in 30 dagen? Hoe krijg je een strakke buik in een week? Op deze vragen zijn slechts twee eerlijke antwoorden mogelijk. De eerste: niet! Voor sommige mensen is een tijdspanne van een week of maand écht te kort om een strakke buik te kweken. Stel dus reële doelen en streef die na. Het tweede eerlijke antwoord luidt: bootcamp! Als je binnen een zeer kort tijdbestek een strakke buik wilt, moet je vol aan de bak.

Realitycheck

Het is belangrijk om eerlijk naar jezelf te kijken. Als je kampt met fors overgewicht, richt je dan eerst op gewichtsverlies. Staar je niet blind op een wasbordje, maar streef een gezonde levensstijl na. Een gezonde levensstijl levert ook veel meer op dan alleen een strakke buik. Gezonde voeding leidt tot meer energie. Door sport en beweging worden stoffen aangemaakt die gelukbeleving bevorderen. Tijdig rust nemen leidt tot gezonde reflectie en vermindert stress. Kijk, komt toch weer die ‘holy triangle’ om de hoek kijken…

Train like a pro

Als je kiest voor een bootcamp, doe dat dan altijd onder professionele sportbegeleiding. Zo voorkom je blessures en vergroot je de kans op succes. Het voordeel is ook dat je zelf niet hoeft na te denken over ingewikkelde schema’s. Een bootcamp blijft wel een regime. Dat betekent in termen van tijd en effort dat een hoge mate van structuur, discipline en intensiteit is vereist. Alleen dan kan in 30 dagen een strakke buik worden gekweekt.

Ben je opzoek naar schema’s voor een strakke buik?

strakke buik schema

Nu kunnen wij ons voorstellen dat het soms lastig kan zijn om een eerste stap te zetten. Waar moet je nu beginnen? Wat voor oefeningen moet je doen? Of wat voor voeding moet je eten voor het krijgen van een strakke buik? Het belangrijkste hierin is dat je een vorm van structuur hanteert, je moet je houden aan een schema.

Het hanteren van een schema biedt namelijk de grootste kans van slagen voor het snel krijgen van een platte en strakke buik. Ben je nu opzoek naar een schema voor het krijgen van de buik van je dromen? Klik dan snel op de onderstaande knop.

Extra bagage

Hoe krijg je een strakke buik nadat je veel bent afgevallen? Je bent veel kilo’s kwijt. Bijna al je vet is verbrand. Je spieren zijn gegroeid. Het enige wat overblijft, zijn overtollige huidplooien. Deze huidplooien train je helaas niet weg. Een strakke buik krijgen na het afvallen is dus voor veel mensen een probleem.

Volhouden

Huidplooien kunnen operatief worden verwijderd. Bij veel mensen die in een relatief korte periode veel zijn afgevallen, zie je echter ook een terugval. Ze komen dan helaas heel snel weer aan. Om die reden moet je over een langere periode laten zien dat je op gewicht kunt blijven. Win daarover vooral informatie in bij een arts of specialist en onthoud dat het volhouden van een gezonde levensstijl uiteindelijk de snelste weg is naar een succesvolle operatie.

Wil je meer weten over het operatief verwijderen van huidplooien of het verwijderen van buikvet? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Opzoek naar een schema om een strakke buik te krijgen?

We hebben het er al over gehad dat voeding zeer essentieel is als je een strakkere buik wilt krijgen, maar het kan nooit kwaad om een goed trainingsschema voor je buik te hebben. Hierdoor pak je het probleem van overtollig buikvet van alle kanten goed aan.

Om deze reden geven we je hieronder een klein trainingsschema waarmee je kunt trainen voor een platte en strakke buik. Als je een setje dumbells hebt kun je volledig vanuit het gemak van je eigen huis trainen om een strakke en platte buik te krijgen.

Het onderstaande trainingsschema is een beginners schema en om het maximale eruit te halen adviseren we jou om dit schema 3x in de week te volgen.

Frequentie: 3 keer in de week
Rustperiode: 60 seconden per set / 90 seconden pauze na elke oefening

Nummer:Oefening:Sets:Herhalingen:
1Burpees312
2Lunges315
3Dumbell Press312
4Push-ups312
5Leg Raises315
6Side Planks360 sec
7Crunch Twist315
Beginners Strakke Buik Schema

Oefening 1: Burpees

Oefening 2: Lunges

Oefening 3: Dumbell Press

Oefening 4: Push-ups

Oefening 5: Leg Raises

Oefening 6: Side Planks

Oefening 7: Crunch Twist

Dit is nog maar een simpel schema waarmee je kunt trainen voor het krijgen van een strakke buik. Ben je opzoek naar nog meer schema’s waarmee je niet alleen je buik kunt trainen, maar ook slankere benen en strakke billen kunt krijgen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Een extra steuntje in de rug voor die platte of strakke buik van je dromen?

Wil je nu echt alles uit de kast halen om platte buik van je dromen te krijgen? Dan hebben wij misschien wel dé oplossing voor jou. Dit product heet ‘De Strakke Buik Bijbel‘. Het is een boek/E-book wat bomvol staat met waardevolle informatie waarmee jij voorgoed afrekent met overtollig buikvet.

De Strakke Buik Bijbel geeft jou alle informatie zodat jij de platte of strakke buik van je dromen kan krijgen! De dingen die je allemaal leert in het informatieve boek/E-Book:

 • 12 fouten die mensen maken bij het krijgen van een strakke buik

 • Hoe je drastisch je vetpercentage kunt verlagen

 • Waarom alleen buikspieroefeningen verre van genoeg zijn voor een strakke buik

 • Hoe je drastisch je vetpercentage kunt verlagen

 • 8 regels voor een platte en strakke buik

 • De beste en meest effectieve buikspieroefeningen op een rij

 • Hoe je met 3 keer 20 minuten per week een strakke buik krijgt

 • 50 overheerlijke recepten speciaal samengesteld om een strakke buik te krijgen

 • Buikspieroefeningen voor alle niveau’s, ook las je een zwakke rug hebt of zwanger bent (geweest)

 • Tips voor een opgeblazen buik

 • De beste koolhydraatbronnen, eiwitrijke bronnen en vetrijke bronnen op een rij

 • En nog veel en VEEL meer…

De Strakke Buik Bijbel

Onthoud dat overtollig buikvet niet vanzelf weg gaat… je moet er iets aan doen. Als je niet de beslissing maakt om in actie te komen, zal je buik hetzelfde blijven… voor altijd!

Het verschil moet er zijn

‘Strakke buik man’ is net als ‘strakke buik vrouw’ een veel gebruikte zoekterm op Google. In de basis gelden voor mannen en vrouwen echter dezelfde basisprincipes. Wat zijn dan die echte verschillen? Het zijn vooral genetische en hormonale nuances.

Men only

Mannen verbranden meer calorieën en kunnen daardoor gerichter specifieke spiergroepen trainen. Dat heeft met spieruithoudingsvermogen te maken, waardoor ze minder cardiotraining nodig hebben om vet te verbranden. Het is voor mannen dus zaak om tijdens het sporten goed te letten op de balans tussen kracht- en cardiotraining. Zo verlies je (eventueel) wel gewicht, maar geen spiermassa.

Women only

Vrouwen hebben gemiddeld veel minder calorieën nodig dan mannen. Bovendien beschikken vrouwen over een natuurlijk buikvetlaagje ten behoeve van eventuele zwangerschappen. Het is daarom voor vrouwen aan te raden om full-body te trainen (yoga of pilates), zodat het hele lichaam –dus ook de buik– strak wordt.

Veel gestelde vragen over het krijgen van een Strakke Buik!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over het krijgen van een strakke buik. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat moet je eten voor het krijgen van een platte buik?

Het beste wat je kunt doen qua voeding is eiwitrijk eten en koolhydraten zoveel mogelijk laten staan. Dit is het welbekende koolhydraatarme dieet volgen

Hoe krijg ik een strakke buik?

Het krijgen van een strakke buik zit het hem voornamelijk in je voeding op orde hebben. Dit is waar je de meeste winst uit kunt behalen.

Hoe snel kan ik een platte buik krijgen?

Dit is geheel afhankelijk van hoeveel moeite je bereidt bent om erin te steken en hoeveel lichaamsvet je nu hebt. Je moet daarom altijd realistische doelen voor jezelf stellen.

Kun je een strakke buik krijgen zonder afvallen?

Nee dit is niet mogelijk. Je zult altijd een zekere maten moet afvallen als je een strakkere buik wilt. Op deze pagina lees je alles hoe je dat moet doen.

Zijn er manieren om snel een platte buik te krijgen?

Absoluut. Op deze pagina lees je alle manieren van hoe je snel een strakke buik kunt krijgen.

Het krijgen van een Strakke Buik, waar komt het op neer?

Conclusie? Een strakke buik krijgen is misschien niet makkelijk, maar zeker haalbaar. Het gaat vooral om balans (voeding, beweging en rust). Daarnaast is de discipline om vol te houden net zo belangrijk als de motivatie om te beginnen. Niemand is hetzelfde, dus streef reële doelen na. Kies een manier die bij jou past en die is vol te houden. Je hoeft het bovendien niet alleen te doen en je kunt ook altijd een beroep doen op professionele begeleiding.

Strakke buik man of strakke buik vrouw: een strakke buik begint bij jezelf!

Wanneer begin jij?

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel

Wil jij je ook zelfverzekerder, fitter en gelukkiger voelen met een platte en strakke buik?

 • Het product De Strakke Buik Bijbel
 • Complete Training- en Voedingsschema’s
 • Ontdek dé manier om van die vervellende vetrollen af te komen
 • En nog veel meer…

Een strakke buik krijgen is nog nooit zo simpel geweest!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Heb je nog vragen of opmerkingen over het krijgen van een Strakke Buik? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *