Snel Afvallen Buikvet

Het snel afvallen van buikvet? We weten allemaal dat te veel eten en te weinig bewegen de basis is waarop buikvet is gebouwd. We willen nu eenmaal het liefst snel een platte buik. Snel buikvet verbranden is wat we allemaal graag willen. Maar de vergelijking van buikvet is meer dan ‘calorieën erin en calorieën eruit’. Bij bepaalde stressfactoren kun je bijvoorbeeld met zeer weinig moeite je rieminkepingen verkleinen. Dit is waar je op moet letten bij het snel afvallen van buikvet. Hier volgen de oorzaken en achtereenvolgens de oplossingen op de vraag ‘hoe krijg ik mijn buikvet snel weg’.

snel afvallen buikvet

Het snel afvallen van buikvet, hoe doe je dat?

We gaan uiteraard eerst beginnen met de oorzaken van overtollig buikvet hebben. Dit is van essentieel belang wanneer je een platte en strakke buik wilt hebben.

strakke buik

1. Je eet transvetten

Als antioxidanten de goeden zijn van de darmgezondheid, zijn transvetten de superschurken. Deze stiekeme vetten dragen actief bij aan je groeiende taillelijn – niet alleen door nieuw vet toe te voegen, maar door vet van andere delen van je lichaam naar je buik te verplaatsen. Hierdoor heb je niet snel een platte buik, het staat snel buikvet verliezen enorm in de weg. Tijdens een zes jaar durende studie hadden apen die 8 procent transvetzuren kregen, 33 procent meer buikvet dan apen die 8 procent enkelvoudig onverzadigd vet kregen. Dit is waarom snack dagen je metabolisme niet zullen stimuleren.

Er zijn momenteel geen wettelijke vereisten voor voedselproducenten om transvetten te labelen, dus je moet de ingrediëntenlijsten voor gehydrogeneerde vetten en gehydrogeneerde plantaardige oliën controleren. De grootste boosdoeners die voorkomen dat je snel een platte buik krijgt? Je favorieten voor ‘snack dagen’: cakes, koekjes, ijs, popcorn, taarten, gefrituurd eten, fastfood, afhaalrestaurants – de lijst gaat maar door. Snel buikvet verliezen wordt hierdoor bemoeilijkt.

2. Je bent ernstig gestrest

Wanneer je cortisolspiegels door het dak gaan, triggert het de afgifte van insuline, en dit is waar het mis gaat. Aanvankelijk sluit de ‘vecht-of-vlucht’-reactie je spijsvertering af, zodat je kunt omgaan met de’ dreiging ‘, zoals een erg hongerige leeuw of, realistischer, een presentatie op het werk. Als het gevaar eenmaal geweken is, probeert je lichaam de honderden calorieën die je verbrand hebt weer aan te vullen, vechtend tot de dood / zwetend bij de gedachte om in het bijzijn van je collega’s te spreken en je hongerig te maken.

Omdat je bloedsuikerspiegels nu super laag zijn (insuline) en je beloningscentra knipperen (cortisol), moet je het koekblik in plaats van de fruitschaal er aantrekkelijk uitzien. Snel buikvet verliezen is zodoende haast niet mogelijk. Om het nog erger te maken, helpt cortisol om myostatine vrij te maken, een eiwit dat spieren afbreekt.

3. Je drinkt te veel alcohol

Kan een biertje teveel je echt een bierbuik opleveren? Wel, ja. Terwijl je je drankje slikt, verandert je lichaam de alcohol in acetaat, dat je lichaam niet kan opslaan. Het wordt je primaire energiebron en de eiwitten, koolhydraten en vetten die rond je spijsvertering wervelen, worden standaard omgezet in vet. Houdt rekening met de overtollige calorieën uit je drankjes (ongeveer zeven per gram) – met de darmbrekende kebab die je op weg naar huis meeneemt (‘dronken honger’ is een echt, bewezen iets) en plotseling kijk je naar overtollige vetopslag.

Niet alleen zorgt een nachtje saus ervoor dat je cortisolspiegels door het dak gaan, het onderdrukt ook je testosteron, wat betekent dat je het moeilijker zult vinden om droge spieren op te bouwen en vet te verbranden als brandstof.

4. Je hebt te veel van de verkeerde darmbacteriën

De meeste bacteriën die in je darmen leven, zijn behoorlijk nuttig. Ze produceren hormonen, reguleren je immuunsysteem, verteren voedsel, extraheren voedingsstoffen, beheersen je humeur, beheersen je eetlust en nog veel meer. Nu domineren twee groepen nuttige bacteriën in de menselijke darm, de bacteroidetes en de firmicutes. Volgens onderzoek is het aantal bacteroidetes echter afgenomen bij zwaarlijvige mensen in vergelijking met slanke mensen.

In een andere studie namen wetenschappers ontlastingsmonsters van 1300 tweelingen en ontdekten dat hoe minder divers je darmbacteriën zijn, hoe groter de kans dat je buikvet krijgt. Als je serieus bezig bent met het verbannen van buikvet en het verbeteren van je gezondheid, dan is overleven op salade en urenlang hardlopen op de loopband een ellendige (en zeer inefficiënte) manier om het aan te pakken.

Helpen Pillen voor het afvallen van buikvet?

Nu heb je je misschien wel eens afgevraagd of pillen kunnen helpen bij het verbranden van overtollig buikvet. Het nemen van pillen of het gebruiken van supplementen kan een goede ondersteuning zijn bij het krijgen het afvallen van buikvet. Maar je moet je wel een belangrijk iets realiseren. Veel mensen denken of geloven dat zodra ze een pilletje nemen dat ze dan op magische wijze afvallen of de platte buik van hun dromen krijgen. Dit is helaas niet mogelijk.

Het nemen van bijvoorbeeld vet verbrande pillen hoort een toevoeging te zijn op een gezond en gebalanceerd dieet. Zolang je ongezond blijft eten dan zullen de pillen of supplementen die je gebruikt weinig tot geen effect hebben.

Daarbovenop zijn er vandaag de dag een tal van verschillende soorten pillen of supplementen op de markt. Veel van deze pillen werken niet of kunnen zelfs nadelige gevolgen hebben op je gezondheid. Pas hier dus extra mee op. Lees je altijd goed in voordat je begint met dit soort pillen of supplementen.

Wil je nu meer weten over welke pillen veilig zijn en die jou absoluut kunnen ondersteunen in het krijgen van de platte buik van je dromen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Hoe raak ik snel mijn buikvet kwijt?

Hier lees je hoe je het snel afvallen van buikvet in vijf eenvoudige stappen kunt realiseren:

1. Verhoog je metabolisme waardoor je snel buikvet kan verbranden

Je uiteindelijke doel bij het snel afvallen van buikvet is om je metabolisme te verhogen, en de intensiteit van je training, de basisprincipes van je dieet, hoeveel spieren je hebt, hoe goed je met stress omgaat en je slaapkwaliteit spelen hier allemaal een rol in. Een snellere stofwisseling helpt bij het snel afvallen bij buikvet. Hoewel je metabolisme vooraf wordt bepaald door je lichaamsgrootte, geslacht en leeftijd, kan het snel buikvet verbranden, het vermijden van lange periodes van honger en intense periodes van fysieke activiteit helpen bij verbranding.

2. Hoe val je snel af bij je buik? Krijg je dieet onder controle.

Geef prioriteit aan magere eiwitten zoals rundvlees, kalkoen, eieren, vis, kip en tofu. Onderzoekers vergeleken de voordelen van het nuttigen van een normaal eiwitontbijt met een eiwitrijk ontbijt en ontdekten dat het eiwitrijke ontbijt, dat 35 gram eiwit bevatte, gewichtstoename, verminderde dagelijkse voedselinname en hongergevoelens en gestabiliseerde glucose voorkwam.

Beperk voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan geraffineerde koolhydraten en geraffineerde suiker (wit brood, witte pasta, witte rijst) en vervang ze door vezelrijke ‘complexe koolhydraten’ – denk aan: volkoren granen, bruine rijst, zoete aardappel, haver, bonen en peulvruchten. Vul je mandje met zoveel mogelijk groenten – ze bevatten weinig calorieën, veel micronutriënten en de vezels erin houden je vol. Snack op portiegewijs fruit, zaden en noten.

Hoe val je snel af bij je buik? Een studie wees uit dat tussendoortjes op 42 g amandelen per dag (in plaats van te kauwen op iets dat veel koolhydraten bevat met gelijke calorieën) hielp om buikvet te verminderen en het cholesterolgehalte te verbeteren. Het is bewezen dat het hoge vezelgehalte later op de dag overtollig calorieverbruik tegengaat, wat het snel afvallen van buikvet bevordert. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je regelmatig eet bij het snel afvallen van buikvet. Vermijd diëten met een zeer laag caloriegehalte of ‘crashdiëten’. Perioden van uithongering kunnen je metabolisme verlagen en voorkomen dat je afvalt.

3. Verhoog de intensiteit van je training

Concentreer je op het verhogen van fysieke activiteit en het opbouwen van spieren om buikvet te verbranden. Milde activiteit, zoals wandelen, is slecht voor het snel afvallen van buikvet vanwege het lage energieverbruik, terwijl intensieve cardiotraining energie verbruikt en de stofwisseling versnelt na het sporten.

Toen wetenschappers in een programma van 15 weken en een duurtrainingprogramma van 20 weken vergeleken, ontdekten ze dat het eerste veel effectiever was in het snel buikvet verliezen door het stimuleren van het metabolisme van het lichaam, wat resulteerde in meer vetverlies. Breng je trainingen met hoge intensiteit in evenwicht met gewichthefsessies en je bent op een winnaar. Hoe val je snel af bij je buik?

Onderzoekers volgden meer dan 10.500 mannen gedurende een periode van 12 jaar en ontdekten dat degenen die 20 minuten krachttraining aan hun normale cardiotraining toevoegden, minder leeftijdsgebonden buikvet kregen dan degenen die op de loopband liepen. Concentreer je op samengestelde bewegingen zoals deadlifts, squats, kettlebell swings, lunges, chest presses, shoulder presses – oefeningen die je hele lichaam trainen in plaats van spieren te isoleren.

Simpel gezegd, je kunt vet niet ‘spot-reduceren’, wat betekent dat eindeloze crunches weinig doen om snel buikvet te verliezen. Splits je sessies over verschillende dagen voor het beste resultaat.

snel buikvet kwijtraken

4. Leer omgaan met stress

Als mensen zich afvragen ‘hoe raak ik snel mijn buikvet kwijt?’ is het antwoord dat je geen sabbatical van drie maanden op Bali hoeft te nemen of je in te schrijven voor een ‘ademhalingsles’ in een Scandi Yogi-retraite om innerlijke rust te vinden. Je hoeft niet eens te mediteren (hoewel het vrijwel zeker zal helpen).

Als een paar minuten diep in de buik ademen op een rustige plek je niet kalmeert, probeer dan een lichaamsgewichttraining of maak een wandeling om de hoek. Oefening stimuleert je bloedsomloop, waardoor cortisol naar je nieren wordt getransporteerd, die het vervolgens wegspoelen. Dit zijn enkele stappen om stress voor jou te laten werken.

Langzaam eten helpt ook om je middel strakker te maken. Croissants inademen terwijl je naar je werk rent, zal je weinig verzadigen – niet dat je sowieso veel zult verteren, met al dat cortisol dat je systeem overspoelt. In plaats daarvan, door tijd vrij te maken om te eten en je te concentreren op je eten (dat betekent ook niet ondertussen door Instagram te scrollen), zul je uiteindelijk minder eten en zul je je langer vol voelen. Dit helpt je om snel buikvet te verliezen.

Snel buikvet weg? Zorg voor een structurele goede nachtrust!

Meerdere onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen korte slaap en gewichtstoename. Als je weinig Zzz’s hebt, is de activiteit in de frontale kwab van de hersenen (het deel van de verstandige besluitvorming) verminderd. Tegelijkertijd worden de meer ‘primaire’ delen van je hersenen die te maken hebben met zaken als verlangen en motivatie opgelicht als de New York skyline.

Hoe je beter kunt slapen

Onvoldoende slaap veroorzaakt ook grote schade aan je stofwisseling. Dit staat snel buikvet verliezen in de weg. Als het lichaam niet genoeg rust krijgt, bespaart het energie door basisfuncties te vertragen. De combinatie van ontembare hunkering, weinig wilskracht en inefficiënte verwerking is een open uitnodiging voor vetopslag. Volg ons advies om je nachtrust te verbeteren.

Nog meer tips om voor het snel afvallen bij je buik!

Nu hebben we je al een zee aan informatie gegeven als het gaat om snel afvallen bij je buik. Maar ben je nu opzoek naar nog meer nuttige tips & trics? Dan hebben we die ook voor jou!

Hieronder hebben we in het kort alle handige tips opgesomd zodat jij snel kunt afvallen bij je buik:

 • Focus niet enkel op het doen van 1000 crunches op een dag

 • Wordt sterker met behulp van krachttraining! Meer spiermassa betekent sneller vet verbranden!

 • Ga gezonder eten! Denk aan meer eiwitten, meer groente, meer fruit, gezond vetten

 • Ga voor een koolhydraatarm dieet

 • Blijf wel voldoende eten! Honger jezelf niet uit…

 • Voeg meer eiwitten toe aan je voeding

 • Voeg gezonde vetten toe aan je voeding

 • Minder alcohol drinken

 • Houd je voeding bij

 • Blijven doorgaan! Houd voor jezelf voor ogen waar je het voor doet! Wat is jouw motivatie?

Helpt een speciaal dieet om snel buikvet kwijt te raken?

Het volgen van een dieet kan absoluut helpen wanneer je snel buikvet wilt kwijtraken. De juiste voeding nemen is namelijk cruciaal als je de buik van je dromen wilt krijgen. Nu hoeft het niet zo te zijn dat je een ‘speciaal’ dieet moet volgen om dit voor elkaar te krijgen. Het belangrijkste is dat je voor een langdurige periode in een calorie tekort zit zodat je lichaam het overtollig buikvet verbrandt. Dit is heel erg kort samengevat wat de essentie is van het krijgen van een platte buik.

Maar wil je nu meer weten over welk dieet het meest geschikt is voor het krijgen van een platte buik? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over Snel Buikvet Afvallen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Snel Buikvet Afvallen’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Snel afvallen bij je buik, hoe doe je dat?

Het belangrijkste wat je moet doen als je snel wilt afvallen bij je buik is je voeding op orde krijgen. Op deze pagina lees je hoe je dat moet doen!

Helpt een dieet om snel af te vallen bij je buik?

Een dieet kan absoluut helpen om snel af te vallen bij je buik! Lees op deze pagina welke dieet het beste daarvoor is.

Wat moet je vermijden om snel buikvet kwijt te raken?

1. Frisdranken
2. Vruchtensapjes
3. Koek, Snoep & Chocolade
4. Bewerkt voedsel, kant-en-klaar maaltijden etc

Wat moet je drinken om een strakke buik te krijgen?

Het beste wat je kunt drinken is koffie, thee of water.

Helpen pillen om snel buikvet te verbranden?

Pillen kunnen een bijdrage leveren maar zolang je voeding niet op orde is zal je nooit snel buikvet verbranden

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel

Wil jij je ook zelfverzekerder, fitter en gelukkiger voelen met een platte en strakke buik?

 • Het product De Strakke Buik Bijbel
 • Complete Training- en Voedingsschema’s
 • Ontdek dé manier om van die vervellende vetrollen af te komen
 • En nog veel meer…

Een strakke buik krijgen is nog nooit zo simpel geweest!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Snel Buikvet Afvallen? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *