Platte Buik

Een platte buik krijgen? Voor veel mensen is het een bron van ergernis: de buik. Of, eigenlijk, hoe krijg je een platte buik? Hij zit in de weg bij het vastmaken van je schoenen of zorgt ervoor, dat je broek nét niet helemaal soepeltjes dichtgaat. Buikvet is niet alleen ongemakkelijk, maar ook nog eens behoorlijk ongezond. Er zijn twee soorten buikvet: subcutaan en visceraal. Subcutaan vet is het zichtbare vet, dat direct onder je huid zit. Visceraal vet is dieper gelegen en beschermt de organen in je romp en in je buik. Visceraal vet produceert hormonen en ontstekingsstoffen die werkzaam zijn door het hele lichaam. Daarom is vooral dit type vet schadelijk voor je gezondheid. Visceraal vet is, omdat het diep ligt, niet altijd duidelijk zichtbaar: ook slanke mensen kunnen er te veel van hebben.

platte buik

Verschillende onderzoeken tonen aan, dat mensen met te veel buikvet vaker ziek worden en een kortere levensverwachting hebben. Tevens wordt het in verband gebracht met longaandoeningen, kanker, ontstekingsziektes, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Door buikvet werken organen, zoals de lever, minder goed. De lever helpt bij de vertering van vetten en heeft en ontgiftende werking. Bij een teveel aan buikvet produceert de lever te veel ongezond LDL-cholesterol en tevens ontgift hij minder goed. Genoeg redenen dus, om afvallen een prioriteit te maken, en eens wat extra aandacht aan je buik te besteden!

Hoe krijg je een platte buik?

Wil je graag een platte of strakke buik, achterhaal dan eerst waar jouw opgezette buik vandaan komt. De drie belangrijkste oorzaken van buikvet zijn:

 • Stress;
 • Gebrek aan beweging;
 • Voeding.

Chronische stress verhoogt het cortisol level in ons lichaam. Het stresshormoon cortisol is verantwoordelijk voor de opslag van vet. Ook te weinig slaap en te weinig eten leiden tot meer cortisol in je lichaam.

Door beweging verbrandt je overtollige energie, die anders opgeslagen zou worden als vet. Dit heeft op zijn beurt wel invloed op het buikvet verbranden. Hierbij moet je echter wel rekening houden met de intensiteit van de beweging. De intensiteit is van invloed op je hormoonhuishouding, die op haar beurt weer effect heeft op de vetverbranding. Let op: te veel lichaamsbeweging kan het krijgen van een platte buik zelfs in de weg staan. Veel cardiotraining en duursporten zorgen namelijk voor de aanmaak van meer cortisol in het lichaam, waardoor meer vet opgeslagen wordt.

Een ongezond voedingspatroon met veel calorieën maakt dik, dat weet iedereen. Het gaat dan niet alleen om vet eten, maar ook om de suikers en koolhydraten in ons eten en drinken. Via zetmeel en suikers krijgen we ontzettend veel glucose binnen. Dat leidt tot een hoge bloedsuikerspiegel en vervolgens tot meer vetopslag.

Ook fructose, dat je kunt vinden in veel voorbewerkte producten, wordt omgezet in buikvet. Omdat fructose geen effect heeft op je bloedsuikerspiegel wordt het gezien als een gezond alternatief voor suiker. Via de lever draagt het echter wel bij aan het ontstaan van buikvet.

Je voedingsgewoontes hebben invloed op de productie van cortisol. Door een verhoogde productie van cortisol zal je bloedsuikerspiegel stijgen. Ook zorgt cortisol ervoor, dat je trek krijgt in eten met veel calorieën. Je ziet, dat schommelingen in de bloedsuikerspiegel en een verhoogde cortisol afgifte elkaar versterken. Daarom is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk.

hoe krijg je een platte buik

Voeding voor het krijgen van een platte buik

Om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, kun je het beste:

 • Niet te vaak eten. Wanneer je maximaal 3 keer per dag eet, voorkom je, dat je bloedsuikerspiegel te vaak omhoog gaat, waardoor je lichaam steeds insuline aan moet maken. Je alvleesklier krijgt rust, wanneer je minder vaak eet en je voorkomt dat glucose wordt omgezet in vet. Elke inname van calorieën gedurende de dag geldt als maaltijd, ook al is het maar een tussendoortje;
 • Bij elke maaltijd goede vetten en eiwitten gebruiken. De opname van suiker in het bloed wordt hierdoor vertraagd, terwijl eiwitten nauwelijks effect hebben op je bloedsuikerspiegel;
 • Neem eiwitshakes! Het nemen van extra eiwitten, in de vorm van eiwitshakes, zorgt er ook voor dat je een snellere vetverbranding krijgt, het geeft je een langer verzadigd gevoel en het helpt je met het verbranden van overtollig buikvet. Vooral rond je buik.
 • Geen snelle suikers eten. Snelle suikers vind je vooral in ijs, gebak, koek en snoep;
 • Smoothies en fruitsap met teveel fruit laten staan. Fruit bevat fructose en door fruitsap te drinken, krijg je niet de vezels binnen die de opname van suiker vertragen. Vanwege de vezels heeft fruit mét schil de voorkeur boven een fruitsap of smoothie, ook omdat de vezels je langer een verzadigd gevoel geven;
 • Voedingsmiddelen gebruiken die je bloedsuikerspiegel helpen te stabiliseren, zoals fenegriek, rode wijn, groene thee, rode peper, appelciderazijn en kaneel.

We vertelden je eerder, dat cortisol verantwoordelijk is voor de opslag van vet in de buikstreek. Een andere functie van cortisol is het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Sommige voedingsmiddelen zijn ontstekingsbevorderend, waardoor de cortisolproductie gestimuleerd wordt. Hierdoor worden basisfuncties van het lichaam, zoals vertering van voedsel, onderdrukt. Het gevolg is slecht verteerd voedsel, waardoor ontstekingen in de darmen kunnen ontstaan.

Voorbeelden van ontstekingsbevorderende voeding zijn granen, plantaardige olieën, gefrituurde voeding en suiker. Voorbeelden van ontstekingsremmende voeding zijn groenten en fruit, gember, kruiden en vette vis.

Hoe snel kun je een platte buik krijgen?

Je gaat morgen naar het strand en je wil daar verschijnen met een platte buik. Hoe krijg je een platte buik binnen een dag? Onmogelijk natuurlijk. Of…..toch niet? Het snel afvallen van buikvet is voor vele een grote wens! Hoewel je binnen één dag niet meteen een wasbord zult hebben, hebben de volgende aandachtspunten wel degelijk effect op je buik! Drink water! Het is een fabeltje, dat je buik opzet door het drinken van water. Drink voldoende, want hoe minder je drinkt, hoe zuiniger je lichaam moet omgaan met het vocht dat je binnenkrijgt.

Eet kleine maaltijden: zo voorkom je een opgeblazen gevoel en buik. Eet langzaam: door goed te kauwen, voorkom je dat het eten letterlijk en figuurlijk als een blok op je maag ligt. Gebruik geen kunstmatig zoetstoffen, want deze kunnen leiden tot een opgezette buik. Beperk je zoutinname, want zout houdt vocht vast.

Over een week heb je een feestje waar je goed tevoorschijn wil komen in die, eigenlijk, iets te krappe broek of jurk. Hoe krijg je een platte buik binnen een week? Gebruik dan gedurende de aankomende week geen koolzuurhoudende dranken en alcohol, (wél water, groene thee en smoothies), voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en natrium. Neem weinig koolhydraten tot je en concentreer je op het binnenkrijgen van eiwitten. Kalium is een vochtafdrijver, dus zeer geschikt om deze week te gebruiken. Beweeg wat vaker en langer. En ook hier, drink water!

Gun je jezelf iets meer tijd om die platte buik te krijgen? Wanneer je 4 weken bovenstaande aandachtspunten volgt, gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging en rust, zul je al flink wat resultaat zien en heb je de basis gelegd voor een blijvend platte buik.

Kun je een platte buik krijgen zonder sporten?

Ja, een platte buik zonder sporten, dat kan. Hoewel sporten natuurlijk het proces wel aanzienlijk versnelt. Sla geen maaltijden over, al zeker je ontbijt niet. De meeste mensen die niet ontbijten, ervaren de rest van de dag vaak een hongergevoel. Door tussendoor een gezonde snack te nemen, bijvoorbeeld een appel, blijf je een vol gevoel houden. Eet langzaam en bewust; te snel eten zorgt voor obstipatie en een opgeblazen buik. Neem geen frisdranken, maar water. Een kopje koffie tussendoor helpt om vocht af te drijven. Ga op tijd naar bed, want wanneer je weinig slaapt, werkt je stofwisseling trager, waardoor je minder calorieën verbrandt. Absoluut geen fan van sport voor platte buik? Elke dag een rondje wandelen is al effectief!

platte buik krijgen zonder sporten

Helpen Pillen om een platte buik te krijgen?

Nu heb je je misschien wel eens afgevraagd of pillen kunnen helpen bij het krijgen van een platte buik. Het nemen van pillen of het gebruiken van supplementen kan een goede ondersteuning zijn bij het krijgen van een platte buik. Maar je moet je wel een belangrijk iets realiseren. Veel mensen denken of geloven dat zodra ze een pilletje nemen dat ze dan op magische wijze afvallen of de platte buik van hun dromen krijgen. Dit is helaas niet mogelijk.

Het nemen van bijvoorbeeld vet verbrande pillen hoort een toevoeging te zijn op een gezond en gebalanceerd dieet. Zolang je ongezond blijft eten dan zullen de pillen of supplementen die je gebruikt weinig tot geen effect hebben.

Daarbovenop zijn er vandaag de dag een tal van verschillende soorten pillen of supplementen op de markt. Veel van deze pillen werken niet of kunnen zelfs nadelige gevolgen hebben op je gezondheid. Pas hier dus extra mee op. Lees je altijd goed in voordat je begint met dit soort pillen of supplementen.

Wil je nu meer weten over welke pillen veilig zijn en die jou absoluut kunnen ondersteunen in het krijgen van de platte buik van je dromen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn tips voor het krijgen van een platte buik?

Of je nu een platte buik zonder sporten of met sporten wil, of je nu binnen een dag of binnen 4 weken resultaat wil zien: het is altijd het juiste moment en er zijn altijd manieren om een platte buik te krijgen.

 • Let op wat je eet. Laat bewerkt voedsel, kant-en-klaarmaaltijden, zakjes en pakjes sauzen links liggen en ga voor geschikt platte buik voeding, zoals vers fruit (met schil voor de vezels), verse groenten, noten, volkorenproducten en vis. Bedenk wel, dat van de ene op de andere dag beginnen met een streng dieet stressvol kan zijn voor je lichaam. Hierdoor wordt de productie van cortisol verhoogd, waardoor je lichaam juist vet op gaat slaan. Pas je eetpatroon dus stapje voor stapje aan.
 • Drink water en geen frisdranken, ook niet de lightversies. Neem af en toe een kopje koffie en kies voor magere melk.
 • Maak een gezonde smoothie. Denk hierbij aan het gebruiken van groene groente en verschillende soorten fruit. Je kunt zelfs speciale smoothies voor het afvallen bij je buik maken! Dit zijn smoothies die rijk zijn aan superfoods. Een nog gezondere variant hiervan kan het gebruiken van Green Juice zijn. Afvallen met Green Juice is de meeste effectieve wijze om met behulp van smoothies de buik van je dromen te krijgen.
 • Beweeg voldoende, maar met beleid. Ga niet meteen voluit, dat houdt niemand vol. Elke dag een half uurtje stevig doorwandelen is al een goed begin.
 • Voeg gember toe aan je thee. Gember heeft namelijk een ondersteunende werking wanneer je wilt afvallen.
 • Een goede houding met een rechte rug is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen, maar ook voor je buik. Je spant namelijk je buikspieren aan, wat een goede training is.
 • Voorkom stress, want door het stresshormoon cortisol wordt vet opgeslagen in het lichaam.
 • Zorg voor een goede nachtrust: een slaaptekort versterkt de eetlust.
 • Meer vezels eten! Dit zorgt ervoor dat je maag langer vol blijft en dat je langer een verzadigd gevoel houdt.

Er zijn dingen die je kunt doen en laten om de volgende dag al minder last te hebben van een opgezwollen buik. Wil je blijvend een platte buik, dan is het een kwestie van volhouden. Meer bewegen, platte buik voeding eten en uitzoeken wat voor jou persoonlijk het beste werkt. Door kleine en simpele veranderingen in je levensstijl aan te brengen, is het eenvoudiger om langere tijd vol te houden.

Helpt een speciaal dieet om een platte buik te krijgen?

Het volgen van een dieet kan absoluut helpen bij het krijgen van een platte buik. De juiste voeding nemen is namelijk cruciaal als je de buik van je dromen wilt krijgen. Nu hoeft het niet zo te zijn dat je een ‘speciaal’ dieet moet volgen om dit voor elkaar te krijgen. Het belangrijkste is dat je voor een langdurige periode in een calorie tekort zit zodat je lichaam het overtollig buikvet verbrandt. Dit is heel erg kort samengevat wat de essentie is van het krijgen van een platte buik.

Maar wil je nu meer weten over welk dieet het meest geschikt is voor het krijgen van een platte buik? Klik dan snel door op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over het krijgen van een Platte Buik!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over het krijgen van een platte buik. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Welk dieet moet je volgen voor een strakke buik?

Op het gebied van voeding en dieet kun je alle kanten op. Maar het beste dieet wat je kunt volgen is een koolhydraatarm of een ketogeen dieet. Op deze pagina lees je daar meer over.

Waar krijg je een platte buik van?

De snelste en meest effectieve methode om een platte buik te krijgen is door een gezond voedingspatroon te hanteren. Als je voeding niet op orde is dan zal je nooit een platte buik krijgen.

Welke sport is goed voor een platte buik?

Hier is geen eenduidig antwoord op. Zolang je dagelijks minimaal een half uur in beweging bent (bijvoorbeeld wandelen) dan ben je al goed bezig. Het volgen van een gezond voedingspatroon is het belangrijkste bij het krijgen van een platte buik.

Wat moet je drinken om een strakke buik te krijgen?

Het beste wat je kunt drinken is koffie, thee of water.

Wat moet je vermijden om een platte buik te krijgen?

1. Frisdranken
2. Vruchtensapjes
3. Koek, Snoep & Chocolade
4. Bewerkt voedsel, kant-en-klaar maaltijden etc

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel

Wil jij je ook zelfverzekerder, fitter en gelukkiger voelen met een platte en strakke buik?

 • Het product De Strakke Buik Bijbel
 • Complete Training- en Voedingsschema’s
 • Ontdek dé manier om van die vervellende vetrollen af te komen
 • En nog veel meer…

Een strakke buik krijgen is nog nooit zo simpel geweest!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Heb je nog vragen of opmerkingen over het krijgen van een Platte Buik? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *