Buikvet Dieet

Opzoek naar een dieet tegen buikvet? Iedereen die ooit heeft geprobeerd af te vallen, weet hoe koppig vooral buikvet kan zijn. Het is frustrerend om maar niet van die zwembandjes af te komen. Maar buikvet kan ook nog eens een negatieve invloed op je gezondheid hebben. Daarom is het belangrijk om teveel buikvet aan te pakken en het enige wat je nodig hebt is de juiste aanpak.

Laten we direct beginnen!

buikvet dieet

Het hoe en wat van buikvet

Waar komt dat vet op je buik nou eigenlijk vandaan? Welke gewoontes leiden tot meer buikvet? En welke gewoontes helpen je om dit vet weer te verbranden? Al deze vragen gaan we hieronder voor je beantwoorden.

Waar komt buikvet vandaan?

Natuurlijk is een slecht dieet, vol met verzadigde vetten en simpele koolhydraten, de grootste reden voor buikvet. Maar het is niet de enige reden. Andere factoren die bijdragen aan teveel buikvet zijn: frisdrank drinken, hoog cholesterol, veel alcohol drinken, roken en stress. Kort samengevat komt het hebben van teveel buikvet neer op het volgen van een ongezonde levensstijl.

Hoe wordt buikvet verbrand?

De meest simpele en effectieve methode om buikvet te verbranden is het volgen van een gezond dieet. Een buikvet dieet volgt hetzelfde principe als de rest van de diëten: als je lichaam niet genoeg energie binnen krijgt, verbrandt het je energiereserves (opgeslagen vet). Het komt er dus op neer dat je over een langdurige periode in een calorie tekort moet zitten om af te vallen. Specifiek als je buikvet wilt verbranden is het ook belangrijk om met alcohol te minderen, aangezien calorieën uit alcohol vaak opgeslagen worden op de buik (het zogenaamde bierbuikje).

buikvet verbranden

Wat moet je eten om buikvet kwijt te raken?

Zoals altijd bij afvallen, is voeding de belangrijkste factor om op te letten als je van je buikvet af wilt. Het juiste dieet schema om van buikvet af te komen schrapt koekjes, snoepgoed en alcohol, terwijl het eiwitten, complexe koolhydraten, water en gezonde vetten integreert. Hieronder hebben we dan ook een kort en bondig overzicht gemaakt van alle praktische tips om buikvet kwijt te raken:

Tips om buikvet kwijt te raken

 • Eet meer complexe koolhydraten
  In tegenstelling tot simpele koolhydraten zorgen complexe koolhydraten niet voor teveel insuline in je lichaam. Voorbeelden van eten met complexe koolhydraten zijn: groente, fruit, bruine rijst, zoete aardappels en quinoa.
 • Eet onverzadigd vet
  Gezonde vetten zijn niet kwalijk voor je lichaam. Deze vetten kunnen je zelfs helpen bij het snel afvallen rondom je buik door een dieet aan te vullen met dingen zoals: vette vis, noten, avocado, pure chocolade, roomboter en olijfolie.
 • Eet meer eiwitten
  Eiwitten geven je voor langere tijd een verzadigd gevoel.
 • Eet kokosolie
  Kokosolie stimuleert vetverbranding.
 • Vermijd frisdrank
  Frisdrank laten staan helpt je bij snel afvallen rond je buik met een dieet. Niet alleen omdat je alle suiker in de frisdrank uit je dieet schrapt, maar ook omdat je buik minder opgeblazen zal zijn.
 • Neem gezonde smoothies!
  Het toevoegen van gezonde smoothies kan een goede bijdragen zijn als je buikvet wilt kwijtraken. Let wel op wat voor soort smoothies je maakt en welke ingrediënten je gebruik. Smoothies voor het afvallen van bij je buik kunnen gemakkelijk en snel worden gemaakt, en zijn ook nog een super gezond en lekker!
 • Haal gezonde snacks in huis
  Iedereen heeft wel eens wat minder wilskracht, dus het is belangrijk dat je lekkere trek verantwoord kan stillen.
 • Kies voor probiotische voeding
  Je darmbacteriën hebben invloed op hoeveel buikvet je opslaat. De juiste darmbacteriën kunnen je helpen om buikvet te verminderen. Voorbeelden van probiotische voeding zijn: yoghurt, kombucha en zuurkool.
 • Sla af en toe in de week het ontbijt over
  Als je je ontbijt overslaat heb je minstens 8 uur niets meer gegeten. Dit is de periode waarin je lichaam overgaat in de vetverbrandingsfase (ketose). In deze fase gebruikt je lichaam dit vet in plaats van glucose als energie.
 • Integreer vetverbrandende beweging in je leven
  Intensieve krachttraining en korte hoge intensiteit training zijn allebei goede opties.
 • Integreer meer beweging in je leven
  Naast vetverbrandende lichaamsbeweging, is het belangrijk om voor meer beweging in je leven te zorgen. Voorbeelden van simpele dingen die je kunt doen om dit voor elkaar te krijgen zijn: de trap nemen in plaats van de lift, lopend of op de fiets je boodschappen doen en elke dag een wandeling maken.
 • Leer je stress te managen (zonder naar comfort food te grijpen)
  Bij stress komt cortisol vrij en dat heeft een negatieve invloed op je vetverbranding. Het is dus belangrijk om te leren de stress in je leven te verminderen. Dingen die je hierbij kunnen helpen zijn: meditatie, mindfulness, yoga en genoeg rusten.
 • Wees consequent
  Al deze tips zullen je de beste resultaten leveren als je consequent bent in ze toepassen.

Veelgemaakte fouten bij buikvet kwijtraken

Hopelijk is met al deze tips je buikvet kwijtraken makkelijker geworden. Uiteraard willen we je ook behoeden voor een aantal vaak gemaakte fouten als het aankomt op buikvet kwijtraken. Hieronder een kort en bondig overzicht van de valkuilen waar je op moet letten:

 • Vruchtensap drinken
  Vruchtensap klinkt heel gezond. En je hebt waarschijnlijk vaker gelezen dat fruit een goede snack is om te integreren in je buikvet dieet. Maar dit geldt niet voor vruchtensap. Het is een echte koolhydraat-bom; het zit vol met suiker maar mist alle goede vezels van fruit.
 • Te snel opgeven
  Reclames beloven vaak snel afvallen rondom je buik met een dieet van een paar weken. Maar de meeste van ons weten wel dat dat niet echt haalbaar is. Als je van je buikvet af wilt zul je je lifestyle blijvend moeten veranderen. De resultaten zullen niet meteen zichtbaar zijn, maar op deze manier zijn ze wel blijvend.
 • Al het vet uit je dieet schrappen
  Het klinkt misschien logisch dat een buikvet dieet geen vet zal bevatten, maar niet alle vetten zijn gelijk aan elkaar. Verzadigde vetten kun je laten staan, maar gezonde vetten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon.
 • Buikspieroefeningen doen
  Misschien denk je dat je een buikvet dieet kan vervangen door meer lichaamsbeweging, maar dat is niet genoeg. Buikspieroefeningen zullen je buikspieren strakker maken, maar ze doen niets om je buikvet te verbranden. En als die strakke spieren onder een laag vet zitten, heb je nog steeds geen platte buik.
 • Afslankpillen gebruiken
  Je wilt snel afvallen bij je buik en een dieet lijkt je te moeilijk vol te houden, dan zijn afslankpillen een verleidelijke oplossing. Dit kan zeker wel een goede bijdragen tijdens het afvallen, maar als je voeding niet op orde is dan zullen pillen om buikvet kwijt te raken nooit volledig effectief zijn.
 • Cardio doen
  Hoewel cardio veel calorieën verbrandt, is het niet de beste keuze wanneer je buikvet wilt verbranden. Bij cardio komt veel cortisol vrij. Dit komt ook vrij bij stress en het effect van dit stofje is dat het spierweefsel afbreekt terwijl het de vetverbranding afremt.

Wat is het beste dieet om buikvet te verbranden?

Er is niet een standaard buikvet dieet dat je zal helpen om je zwembandjes kwijt te raken. Elk dieet waar je bij afvalt, zal ook je buikvet aanpakken. Toch zijn er diëten die je het beste dieet voor buikvet kunt noemen:

Koolhydraatarm Dieet

Hierbij denk je waarschijnlijk meteen aan het Atkins dieet, maar Atkins heeft het koolhydraatarme dieet niet uitgevonden. Het principe is simpel: je laat koolhydraten zoveel mogelijk staan en eet vooral veel proteïne en vet.

Nog een ander goed voorbeeld van een Koolhydraatarm Dieet is het product ‘De Afslank Receptenbijbel‘ van Oscar Helm. De Afslank Receptenbijbel bevat simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten, zodat je een snel en blijvend resultaat makkelijk kunt behalen. Het is een vernieuwde aanpak die zeer gemakkelijk is vol te houden. Het welbekende JoJo-effect komt dan ook niet voor. Je kunt het product aanschaffen in de vorm van een E-book maar ook als fysieke hard-copy variant.

De Afslank Receptenbijbel geeft jou alle informatie zodat je snel overtollig vet verbrand, en het geeft jou een manier om op een leuke en makkelijk vol te houden wijze af te vallen. Een aantal punten die je zult vinden in De Afslank Receptenbijbel:

 • Meer dan +100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn

 • Waarom de meeste diëten mislukken en waarom De Afslank Receptenbijbel wel zorgt voor blijvende resultaat

 • De 4 pilaren om meerdere kilo’s per week te verliezen (pilaar #3 zien de meeste mensen vaak over het hoofd!)

 • 6 verschillende categorieën van lekkere recepten. Waaronder kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en nog veel meer!

 • De 13 principes voor een blijven slank lichaam en een gezonde levensstijl

 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappentips

 • Welke vervangende producten je kunt gebruiken bij bekende allergieën

 • Welke voedingsmiddelen je beter kunt voorkomen als je succesvol gewicht wil verliezen

 • En nog veel en veel meer…

Afslank Receptenbijbel

Onthoud dat het probleem niet vanzelf weggaat… je moet er iets aan doen. Als je niet de beslissing maakt om in actie te komen, zal je gewicht hetzelfde blijven… voor altijd!

Ketogeen Dieet

Een ketogeen dieet is in principe ook een koolhydraatarm dieet, maar het is een veel extremere versie. De consumptie van koolhydraten wordt bijna helemaal gestopt, terwijl de vetinname verhoogd wordt. Het idee achter het dieet is om je lichaam in ketose te krijgen.

Intermittent Fasting

Intermittent fasting is een vorm van afwisselend vasten. De bekendste vormen hiervan zijn bijvoorbeeld om de dag vasten en periodiek vasten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan eten tussen 12:00 en 20:00, terwijl je voor de rest van de dag niets eet. Intermittent fasting kan gunstige gezondheidseffecten hebben en effectief zijn voor gewichtsverlies. Dit komt mede door het feit dat je tijdens het vasten minder calorieën binnen krijgt dan normaal.

Werkt een crashdieet tegen buikvet?

Een crashdieet is niet een goed buikvet dieet. Crashdiëten werken doordat je je lichaam uithongert en dwingt zijn vetreserves aan te spreken, maar dit is altijd tijdelijk. Je lichaam zal door de shock snel in starvation mode gaan, waardoor het meer vet vast gaat houden om zich te beschermen tegen uithongering. Ook is een crashdieet extreem moeilijk om vol te houden. En een dieet schema dat je buikvet moet gaan verbranden moet je ook lang vol kunnen houden. Daar komt bij dat crashdiëten diëten zien als iets wat je doet om snel af te vallen. In plaats van een echte verandering in je life style. En als je van je buikvet af wilt en het weg wilt houden, is het belangrijk dat je een blijvende verandering maakt in je life style. Anders komt het buikvet gewoon weer terug zodra je ophoudt met je crash dieet.

Een dieet om snel buikvet kwijt te raken?!

Bij het snel afvallen van buikvet is een dieet het eerste waar je aan denkt. Maar bij afvallen zijn er geen snelle oplossingen. Het is beter om dan ook niet te verwachten dat je snel resultaat ziet. Het beste dieet voor buikvet werkt niet snel, maar heeft toewijding nodig. Het dieet schema dat je buikvet aanpakt, is een permanente verandering in je eetpatroon.

Maar wil je nu echt alles uit de kast halen om dat overtollig buikvet kosten wat het kost voorgoed weg te krijgen? Dan hebben wij misschien wel dé oplossing voor jou. Dit product heet ‘De Strakke Buik Bijbel‘. Het is een boek/E-book wat bomvol staat met waardevolle informatie waarmee jij voorgoed afrekent met overtollig buikvet.

De Strakke Buik Bijbel geeft jou alle informatie zodat jij de platte of strakke buik van je dromen kan krijgen! De dingen die je allemaal leert in het informatieve boek/E-Book:

 • 12 fouten die mensen maken bij het krijgen van een strakke buik

 • Hoe je drastisch je vetpercentage kunt verlagen

 • Waarom alleen buikspieroefeningen verre van genoeg zijn voor een strakke buik

 • Hoe je drastisch je vetpercentage kunt verlagen

 • 8 regels voor een platte en strakke buik

 • De beste en meest effectieve buikspieroefeningen op een rij

 • Hoe je met 3 keer 20 minuten per week een strakke buik krijgt

 • 50 overheerlijke recepten speciaal samengesteld om een strakke buik te krijgen

 • Buikspieroefeningen voor alle niveau’s, ook las je een zwakke rug hebt of zwanger bent (geweest)

 • Tips voor een opgeblazen buik

 • De beste koolhydraatbronnen, eiwitrijke bronnen en vetrijke bronnen op een rij

 • En nog veel en VEEL meer…

De Strakke Buik Bijbel

Onthoud dat overtollig buikvet niet vanzelf weg gaat… je moet er iets aan doen. Als je niet de beslissing maakt om in actie te komen, zal je buik hetzelfde blijven… voor altijd!

Veel gestelde vragen over een Dieet tegen Buikvet!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over buikvet dieet. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Welk dieet is het beste tegen buikvet?

Gelukkig zijn er meerdere soorten diëten om buikvet kwijt te raken! Op deze pagina vind je de meest effectieve diëten tegen buikvet.

Kun je snel overtollig buikvet kwijtraken?

Het is wel mogelijk om met het juist dieet snel overtollig buikvet kwijt te raken. Maar alleen met het volgen van het juist dieet kun je blijvende resultaten behalen.

Hoe kun je buikvet verliezen?

De meest effectieve methode om buikvet te verliezen is het hanteren van een gezond eetpatroon. Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van een goede start, dan kun je op deze pagina alles lezen hoe je het best kunt beginnen!

Hoe kun je buikvet verbranden als man?

Er is wel degelijk een verschil tussen buikvet bij mannen en vrouwen. Dit komt voornamelijk omdat mannen vet vooral opslaan rondom de buik, terwijl dit bij vrouwen op de buik, heupen én dijen komt. Helaas is het voor vrouwen lastiger om buikvet kwijt te raken. Maar zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van dezelfde strategieën om buikvet kwijt te raken. Dit kun je op de pagina lezen.

Hoe kun je buikvet verbranden als vrouw?

Er is wel degelijk een verschil tussen buikvet bij mannen en vrouwen. Dit komt voornamelijk omdat mannen vet vooral opslaan rondom de buik, terwijl dit bij vrouwen op de buik, heupen én dijen komt. Helaas is het voor vrouwen lastiger om buikvet kwijt te raken. Maar zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van dezelfde strategieën om buikvet kwijt te raken. Dit kun je op de pagina lezen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Buikvet Dieet? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *