Buikspieroefeningen voor thuis

Buikspieroefeningen voor thuis? Het zoeken naar de beste buikspieroefeningen voor thuis kan een zware opgave zijn, tenzij je weet waar je moet zoeken! In dit artikel gaan we de beste buikspieroefeningen voor thuis bespreken!

Het hoort onderhand geen verrassing meer te zijn dat wanneer we praten over de beste buikspieroefeningen voor thuis dat het simpelweg uitvoeren van honderden herhalingen niet voldoende is.

Ook is het geen verrassing meer dat je geen apparatuur nodig hebt voor het doen van buikspieroefeningen.

Er zijn tientallen oefeningen die je kan doen om je buikspieren thuis te trainen om een platte buik te krijgen. Van deze oefeningen zijn ook weer tientallen verschillende varianten waarop je deze kan uitvoeren, er is dus meer dan genoeg variatie!

Laten we direct beginnen!

buikspieroefeningen voor thuis

Een Platte Buik krijgen

Voordat we de buikspieroefeningen gaan bespreken moet ik wel het volgende zeggen. Als het jouw doel is om snel buikvet te verliezen, of om de perfecte sixpack te trainen, dan maakt het niet uit hoeveel crunches je doet of hoe lang je in de plank positie kan blijven.

De reden hiervoor is als volgt. Men begint vaak met het doen van alleen maar buikspieroefeningen in de hoop om de perfecte buik te krijgen.

Het probleem met deze manier van denken is echter dat er niet zoiets bestaat als het reduceren van vet op één specifieke plek. Ook moet je je ervan bewust zijn dat het kwijt raken van lichaamsvet een combinatie is van verschillende factoren.

Het doen van verschillende buikspieroefeningen is een geweldige manier om je core sterker te maken. Het hebben van een sterke core brengt vele voordelen met zich mee, het ondersteund je in het houden van je balans en het zorgt ervoor dat je efficiënter bent met het uitvoeren van oefeningen.

De 5 beste buikspieroefeningen voor thuis te doen

Nu we de basis hebben besproken kunnen we verder gaan met het behandelen van de beste buikspieroefeningen voor thuis. Integreer deze oefeningen in je work-out routine en je zal versteld staan van het resultaat!

Zorg er echter wel voor dat je realistische verwachten voor jezelf hebt en dat je dit op een gezonde wijze doet. Je mentale gezondheid moet niet ten kosten gaan van het krijgen van de perfecte buik!

1. Planken

Als je een beginnende sporten bent dan is het doen van Planks de beste oefening om mee te beginnen.

Het probleem met het doen van de plank oefening is dat het heel te makkelijk wordt. Als je de plank positie voor meer dan 2 minuten vast kan houden dan is het al te makkelijk voor je geworden.

Als je een sterke core wilt dan moet je jezelf continu op nieuwe manieren zien uit te dagen. Hieronder zijn een aantal varianten weergegeven op de standaard plank oefening.

Three-Point Plank

De standaard plank oefening kan moeilijker gemaakt worden door één van de contactpunten met de vloer te verwijderen. Vanaf de standaard plank positie:

  • Til één voet van de grond af, en houd die positie vast
  • Zorg er voor dat je de rest van je lichaam stil houdt en dat je rug in een neutrale positie blijft. (Geen kromming of bolling van de rug)
  • Voorkom dat je omver valt
  • Wissel elke 5 a 10 seconden van been

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de oefening moet uitvoeren: 

Side Plank

De Side Plank is een oefening die zich vooral richt op de dwarse buikspier en de schuine buikspieren. Deze spieren worden over het algemeen vergeten.

Bouw de oefening rustig op door te beginnen met 10 seconden per kant. Naarmate dit gemakkelijker wordt verhoog je de intensiteit door de hoeveelheid seconden per kant te verhogen.

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de oefening moet uitvoeren (met verschillende intensiteit variaties): 

2. Reverse Crunches

De Reverse Crunch is in wezen het tegenovergestelde van een standaard crunch. En in tegenstelling tot standaard crunches, helpt het doen van normale crunches om je postuur te verbeteren.

Deze oefening is wat gemakkelijker om uit te voeren in vergelijking met de andere oefeningen die in deze blog worden behandeld. Als je deze oefening nog nooit hebt gedaan dan zal dit zeker de nodige spierpijn veroorzaken.

Het is belangrijk dat je je core gedurende de gehele oefening goed aanspant.

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de oefening moet uitvoeren: 

3. Hollow Body Hold

Het grote voordeel van de Hollow Body Hold is niet alleen maar het feit dat je hier super sterke buikspieren door ontwikkelt maar dat je door deze oefening ook meer kracht zult hebben tijdens de andere oefeningen waarbij je je buikspieren intensief gebruikt. Hierbij moet je denken aan squatten, optrekken etc.

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de oefening moet uitvoeren: 

4. Dead Bug

De volgens oefening heet Dead Bug en op het eerste gezicht ziet deze oefening er relatief gemakkelijk uit.

Maar als je het gevoel hebt dat deze oefening makkelijk is, dan kan ik je het bijna garanderen dat je de oefening verkeerd doet.

Gedurende de oefening is het de bedoeling dat je rug contact maakt met de grond. Dit gebeurd automatisch wanneer je je core aanspant. De uitvoering van de oefening moet op een rustige en gecontroleerde wijze worden gedaan.

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de oefening moet uitvoeren: 

5. Hanging Leg-Raises

De laatste oefening heet Hanging Leg-Raises. Om deze oefening uit te kunnen voeren moet je iets hebben om aan te hangen. Een goede oplossing hiervoor is het aanschaffen van een optrekstang. De optrekstang kan gemakkelijk tussen iedere deurpost worden geplaatst.

Deze oefening ziet er relatief gemakkelijk uit, maar niets is minder waar.

Als je in eerste instantie moeite hebt met het uitvoeren van de oefening, dan kan je als geschaalde variant je knieën buigen en deze omhoog tillen richting je borst.

Het is van groot belang dat je gedurende de oefening controle houdt over je beweging. Het is niet de bedoeling dat je met behulp van een zwaai deze oefening doet.

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de oefening moet uitvoeren: 

Conclusie: Buikspieroefeningen voor Thuis

Dit zijn naar onze mening de beste buikspierenoefeningen voor thuis om een strakke buik te krijgen.

Deze oefeningen zorgen ervoor dat je postuur verbeterd, zwaarder kan tillen en dat je een goede sixpack traint.

Het belangrijkste punt blijft wel dat zolang je je voeding niet in orde hebt dat je buik niet strakker wordt! Zelfs al zou de rest van je leven, elke dag, deze oefeningen doen. Om zichtbare buikspieren te krijgen MOET je je vetpercentage verlagen.

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel

Wil jij je ook zelfverzekerder, fitter en gelukkiger voelen met een platte en strakke buik?

  • Het product De Strakke Buik Bijbel
  • Complete Training- en Voedingsschema’s
  • Ontdek dé manier om van die vervellende vetrollen af te komen
  • En nog veel meer…

Een strakke buik krijgen is nog nooit zo simpel geweest!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Buikspieroefeningen voor thuis? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *