Afvallen tips buik en benen

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
afvallen tips buik en benen

Afvallen tips buik en benen. Je hebt een dikke buik en dikke benen en je wil er graag vanaf. Kortom je voelt je niet meer zo prettig in je eigen lichaam. Kan je er iets aan doen? Zeker weten. Je kan met de juiste voeding al een heel eind komen. Maar wanneer je de juiste voeding gaat eten in combinatie met cardio, dan kan ook bij jou het overtollige vet snel aangesproken worden.

In deze blog ga ik je uitleggen hoe belangrijk gezonde en juiste voeding voor jou kan zijn om snel aanspraak te maken op je vetreserves. We gaan het natuurlijk niet alleen over voeding hebben, want ik wil je er ook op attent maken dat bewegen minstens net zo belangrijk is voor je.

Inhoudsopgave

Slechte eetgewoontes

Mensen met overgewicht zijn niet van de een op andere dag dikker geworden. Er gaat normaal gesproken een lange tijd aan vooraf voordat ze merken dat bijvoorbeeld hun kleding niet meer goed past, of het ze opvalt dat het kleine vetrandje ondertussen een behoorlijk randje geworden is.

Je ziet bij mensen met overgewicht meestal ook terug dat ze er een ongezonde levensstijl erop nahouden. Ongezond eten in combinatie met te weinig bewegen zijn de voornaamste redenen dat mensen Ć¼berhaupt overgewicht krijgen, op een uitzondering daargelaten.

Je kent het wel, je drinkt veel frisdrank, en maar weinig water. Wanneer je `s avond trek hebt, ben je snel geneigd om wat lekkers te pakken in plaats van een stuk fruit. Al deze gewoontes zorgen ervoor dat mensen overgewicht kunnen krijgen. Zeker wanneer je last hebt van een trage stofwisseling kan dit al snel enkele kilo`s meer betekenen op de weegschaal.

Ongezonde Voeding

Mensen bewegen te weinig

De meeste mensen die overgewicht hebben bewegen ook veel te weinig. Als je ze zou vragen om een stuk in het park te gaan wandelen, zul je vaak snel een smoesje om je oren geslingerd krijgen waarom ze niet meekunnen. Ze zijn het gewoonweg niet gewend.

Voor mensen met of zonder overgewicht is een stuk wandelen gewoon goed. Elke stap die je zet maakt je geest een stukje vrijer, en het werkt zeer ontstressend.

Voor mensen die overgewicht hebben is wandelen, fietsen, steppen of skeeleren een must. Je moet namelijk om kilo`s kwijt te raken ook gaan bewegen.

Wat zijn de oorzaken?

Iedereen heeft buikvet. Ook die goede vriend die een six-pack heeft, heeft buikvet. Wist je dat je zonder vet in en op je buik niet kan overleven? Er bestaan 2 soorten buikvet:

* onderhuids vet

* orgaan vet

Onderhuids vet zit tussen je huid en tussen je spieren. Je kan het vastpakken, en het voelt zacht aan. Daarnaast heb je ook nog orgaan vet. Dit vormt een soort beschermlaag voor je organen.

buikvet

Om je belangrijke organen zoals je longen, lever, maag en je hart zit ook een vetlaag. Deze vetlaag wordt ook wel ā€œvisceraal vetā€ genoemd. Orgaan vet zit er met een reden, namelijk om je organen te beschermen door bijvoorbeeld schokken op te vangen, en om hormonen aan te maken. Wanneer je te veel orgaan vet in je buik hebt zitten, zorgt dat ervoor dat je buik naar buiten wordt gedrukt. Hierdoor ziet je buik er niet alleen dikker uit, maar het is ook nog eens ongezond voor je.

Als je een teveel aan buikvet hebt, dan ben je vatbaar om hier de gevaarlijke gevolgen van te ondervinden. Je kan hierbij denken aan een te hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, hart en vaatziekten en ook op kanker.

Het is dus niet alleen optisch minder mooi wanneer je een te dikke buik hebt, maar het is zeker ook gevaarlijk voor je zoals je gelezen hebt.

Wist je dat ook dunnen mensen met te veel orgaanvet een verhoogd risico hebben op de bovengenoemde gevaren?

Oorzaak van een te dikke buik

We komen weer op eten uit, want als jij meer calorieƫn eet dan je verbruikt ga je logischerwijze vet opslaan. Wist je dat waar zich vet opslaat in je lichaam voor een groot deel bepaald wordt door je genen? Natuurlijk niet helemaal, maar je hebt zelf in de hand of je buikvet aanmaakt.

Wanneer je veel onder stress staat, in combinatie met het eten van te veel calorieƫn zorgt dat ervoor dat je lichaam buikvet aan gaat maken. Handig om te weten, zodat je eindelijk wat aan je te dikke buik kunt gaan doen, of het kunt voorkomen.

persoon die is afgevallen

Afvallen tips buik en benen: Dieet

Zoals ik hierboven al aangaf zorg je er zelf grotendeels voor dat je lichaam te veel calorieƫn binnenkrijgt. Wanneer je wil afvallen, dan is het dus voor jou belangrijk dat je juist niet zoveel calorieƫn binnenkrijgt. Jij wil aanspraak maken op je vetreserves, en dat kun je doen door minder calorieƫn binnen te krijgen dan dat je verbruikt. Op deze manier ga je dus aanspraak maken op je vetreserves.

Je zou natuurlijk alleen met minder calorieƫn binnenkrijgen een heel eind komen, maar ik adviseer je er echt bij te gaan bewegen. Want dan maak je juist dubbel zoveel aanspraak op je vetreserves. En als jij sneller wil afvallen is dit het beste advies voor je wat je kan krijgen. Ga dus bewegen.

Afvallen tips buik en benen: Plan maken

Als jij jezelf voorneemt om been vet te gaan verliezen evenals buikvet, dan is het misschien handig als je een plan voor jezelf gaat opstellen. Op deze manier word je niet alleen bewust waar je mee bezig bent, maar het kan je ook stimuleren. Want je kan je plan bijvoorbeeld op de koelkast hangen, zodat jij eraan herinnerd gaat worden op het moment dat je wil gaan snoepen.

Maak wel een realistisch plan waarbij je ook echt eerlijk gaat kijken naar wat haalbaar is voor je. Het zal je niet stimuleren als je een plan gaat maken die op papier leuk klinkt, maar in de praktijk niet uitvoerbaar is.

planning maken

Kortom: je moet dus minder calorieƫn binnenkrijgen dan dat je verbruikt om aanspraak te maken op je vetreserves. Als deze op je benen zitten, op je billen of op je buik, het maakt niet uit, je wil gewoon aanspraak maken op je vetreserves. Bewegen is in deze ook een must om succesvol en sneller af te vallen.

Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Heb je nog een vraag of opmerking? Laat hieronder een reactie achter en tot de volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.