5 kilo afvallen in 1 week

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
5 kilo afvallen in 1 week

5 kilo afvallen in 1 week is een uitdaging maar niet onmogelijk wanneer je een goed plan volgt!

In dit artikel gaan we het hebben over een aantal praktische tips als je dit doel wilt behalen.

Onthoud wel dat dit geen lange termijn oplossingen zijn maar dit kan je wel een boost de juiste richting op geven.

Deze tips zijn ook niet aan te raden als je een geschiedenis hebt van eetstoornissen of anorexia.

In dit artikel gaan we tips bespreken om je doel van ‘5 kilo afvallen in 1 week’ te halen.

Is het doel ‘5 kilo afvallen in 1 week’ haalbaar?

Het korte antwoord is ‘JA‘. Het is echter wel belangrijk om erbij te zeggen dat dit dan niet puur lichaamsvet is wat je kwijt raakt.

Je moet voor je lichaam een groot calorie tekort creëren om puur lichaamsvet te verbranden. Daarom is het niet mogelijk of veilig om 5 kilo puur lichaamsvet te verbranden in 1 week.

Het is echter niet onmogelijk om 5 kilo lichaamsgewicht af te vallen en er alsnog goed uit zien.

Het meeste gewicht dat je kwijtraakt is lichaamsvet maar je gaat ook een deel watergewicht kwijtraken.

We gaan kort kijken naar hoe dit zit met watergewicht.

Sommige koolhydraten die je consumeert worden in het lichaam opgeslagen als glycogeen. Dit creëert dan een energievoorraad die je lichaam kan aanspreken als het energie nodig heeft.

Voor elke opgeslagen gram koolhydraat (glycogeen) wordt er ongeveer 2 tot 3 gram aan water opgeslagen.

De tips die we gaan bespreken in dit artikel zorgen ervoor dat je insulinespiegel wordt verlaagd. Dit zorgt ervoor dat je lichaam opgeslagen koolhydraten (glycogeen) gaat aanspreken.

Je lichaam kan ongeveer 300 tot 500 gram koolhydraten in de vorm van glycogeen opslaan in je lichaam. Voor deze hoeveelheid koolhydraten slaat je lichaam dus 3 keer zoveel water op.

Het verlagen van je insulinespiegel zorgt er ook voor dat je nieren overtollig water en natrium los gaan laten.

We hebben nu gekeken naar de haalbaarheid van het doel ‘5 kilo afvallen in 1 week’ en hoe wat dat voor elkaar gaan krijgen. Nu gaan we de praktische tips behandelen.

5 kilo afvallen in 1 week

Eet minder Koolhydraten en meer Eiwitten

Je kan in een zeer korte tijd al aardig wat gewicht kwijtraken bij het volgen van een koolhydraat-arm dieet.

Uit onderzoek is gebleken dat het volgen van een koolhydraat-arm dieet een effectieve manier van afvallen is. Het heeft ook een positieve impact op je gezondheid.

Op korte termijn je koolhydraat inname verlagen zorgt er ook voor dat je minder vocht vasthoud en het verminderd het opgeblazen gevoel.

Dit is de reden waarom men in een korte periode al snel resultaat ziet.

Aanvullend hierop is het aan te raden om een eiwitrijk dieet te volgen. Het consumeren van veel eiwitten stilt het hongergevoel en het boost je stofwisseling.

Om te beginnen probeer zetmeelrijke koolhydraten uit je voeding te verwijderen. Deze koolhydraten zitten voornamelijk in brood, pasta, rijst, aardappelen, haver etc.

Kijk daarna naar de hoeveelheid suikers in je voeding en suikerhoudende dranken. Dit zijn bijvoorbeeld frisdranken, fruitsapjes etc.

Vervang dit allemaal met groente en verhoog je eiwitinname door meer eieren, vlees en vis toe te voegen aan je voeding.

Bouw meer Spiermassa op

Deze stap klinkt misschien vreemd maar als je op een langere termijn blijvend af wilt vallen dan kan het een goed idee zijn om meer spiermassa op te bouwen.

We zullen eerlijk met je zijn, spiermassa weegt meer dan vet dus in sommige gevallen kan het zo zijn dat je in het begin de weegschaal aangeeft dat je zwaarder bent geworden. Maar op lange termijn is het hebben van meer spiermassa juist goed.

Het punt is namelijk dat spiermassa sneller lichaamsvet verbrand, en dat gebeurd op 4 manieren:

  1. Wanneer je actief bezig bent heb je natuurlijk energie nodig om oefeningen uit te voeren. Je lichaam haalt voor een deel energie uit het verbranden van eten maar ook voor een deel uit het verbranden van lichaamsvet.
  2. Je lichaam heeft vervolgens na het trainen energie nodig om te herstellen. Dus niet alleen tijdens het trainen verbruikt je lichaam energie maar ook na het trainen. Dit betekent dat je ook in rust lichaamsvet verbrand.
  3. Het onderhouden van spiermassa op lange termijn kost ook energie. Dit betekent dus dat wanneer je meer spiermassa hebt opgebouwd, dan verbrand je lichaam dagelijks meer energie om dat extra spiermassa te onderhouden-behouden.
  4. Tot slot zorgt het doen van krachttraining ervoor dat je hormonen gemakkelijker in balans komen. En een goede hormoonbalans bevordert het vetverbrandingsproces.

Dit zijn dus meer dan genoeg redenen om te starten met het opbouwen van meer spiermassa. Weet je niet waar je moet beginnen met je training? Lees dan het volgende artikel: “Fitness Schema voor Vrouwen: Spiermassa Opbouwen”

Eet meer natuurlijke producten en vermijd geraffineerde producten

Als je in een korte tijd veel gewicht wilt kwijtraken dan helpt het om veel natuurlijke producten aan je voeding toe te voegen, ofwel whole foods.

Wat zijn nu whole foods? Whole foods zijn producten die onbewerkt, ongeraffineerd of vrij van toevoegingen zijn. Deze toevoegingen zijn bijvoorbeeld vet, zout of extra koolhydraten.

Deze producten zijn uiterst voedzaam en maken het gemakkelijker om minder calorieën te consumeren zonder sneller een hongergevoel te ervaren.

Een aantal voorbeelden van natuurlijke producten zijn vlees, zaden, noten, groente, fruit, bonen etc.

Het is dan van groot belang om voornamelijk natuurlijke producten te consumeren. Vermijd geraffineerd of bewerkte producten.

Het consumeren van veel eiwitten en voldoende groente zorgt ervoor dat je snel verzadigd bent zonder al teveel calorieën binnen krijgt.

gezond eten en afvallen

Verminder je calorie inname

Het verminderen van je calorie inname is van groot belang wanneer je wilt afvallen.

Als je niet minder calorieën consumeert dan dat je nodig hebt, dan zal je nooit lichaamsvet verbranden.

Hieronder staan in het kort een aantal manieren om je calorie inname te verminderen:

  • Tel je calorieën. Houd bij wat je op dagelijkse basis eet. Dit kan voor jezelf een grote openbaring zijn wat je daadwerkelijk op dagelijkse basis eet.
  • Eet alleen tijdens je grote maaltijden. Probeer zo min mogelijk te snacken en eet niet meer na het avondeten.
  • Vermijd specerijen. Het is verstandig om specerijen met veel calorieën en sausen te vermijden.
  • Eet voldoende groente. Vermijd zetmeelrijke koolhydraten en toegevoegde vetten.
  • Eet bronnen van magere eiwitten. Ga voor producten met magere eiwitten, zoals vis en kip.
  • Vermijd suikerhoudende dranken. Drink voornamelijk water, koffie of thee!

Wil je meer weten over hoeveel calorieën je moet consumeren om af te vallen? Lees dan het volgende artikel: ‘Hoeveel calorieën om af te vallen?’

Doe aan Krachttraining en HIIT-training

Bewegen is één van de beste manieren om snel lichaamsvet kwijt te raken en om er goed uit te zien.

Het doen aan krachttraining is hier een perfect voorbeeld van! Het is de perfecte manier om gewicht kwijt te raken, kracht op te bouwen en om spiermassa aan te zetten.

Bij het volgen van een krachttrainingsschema kan je dan het beste een total body workout doen.

Het volgen van een total body work-out heeft als bijkomend voordeel dat je veel opgeslagen koolhydraten verbruikt. Dit zorgt er dan ook voor dat het opgeslagen vocht vrijkomt.

Deze factoren zorgen voor een sterke daling in je lichaamsgewicht.

Het doen aan krachttraining zorgt er ook voor dat je stofwisseling op hoog niveau blijft werken. Afvallen heeft namelijk een nadelig effect op je stofwisseling.

Nog een effectieve manier om snel lichaamsvet te verbranden is om aan HIIT (High Intensity Interval Training) te doen.

HIIT is een manier om sportprestaties te verbeteren door gebruik te maken van korte training sessies.

De relatief korte en intensieve cardiovasculaire trainingen hebben een zeer positieve invloed op de stofwisseling en met name op de vetverbranding.

Je kan 3 tot 4 keer per week een HIIT training toevoegen aan je standaard workout of je kan het beschouwen als een op zichzelf staand iets.

Onthoud wel dat je tijdens deze trainingen er voor de volle 100% voor moet gaan!

Krachttraining

Wees over het algemeen actief

Wanneer je extra calorieën wilt verbranden dan moet je in je dagelijks leven ook actiever worden!

Het is namelijk van groot belang dat je ook kritisch kijkt naar hoe actief je bent als je niet aan het sporten bent. Dit speelt een belangrijke rol als je wilt afvallen.

Als voorbeeld gaan we kijken naar wat voor werk een persoon doet. Er ontstaat al een groot verschil aan caloriebehoefte tussen een persoon die een kantoorbaan heeft, ten opzichte van iemand die op de bouwplaats werkt.

Dit verschil in dagelijkse caloriebehoefte kan oplopen tot 1000 calorieën. Dit staat ongeveer gelijk aan 90 tot 120 minuten intensief trainen.

Kleine aanpassingen in je dagelijkse routine maken al een groot verschil. Ga lopend of met de fiets naar werk in plaats van met de auto. Pak in plaats van de lift de trap. Ga in je pauze een rondje lopen. Indien mogelijk probeer tijdens het werken zoveel mogelijk te staan.

Dit zijn kleine aanpassingen die op lange termijn een grote impact kunnen maken.

Probeer Intermittent Fasting

Intermittent Fasting is een effectieve manier om snel lichaamsvet te verbranden.

Intermittent Fasting houdt in dat je alleen maar mag eten binnen een bepaald tijdsbestek. Het zorgt er dan voor dat je op dagelijkse basis minder calorieën kan consumeren.

Een voorbeeld hiervan is dat je op een dag 16 uur aan het vasten bent en 8 uur op een dag mag eten.

In een ander artikel gaan we meer de diepte in op Intermittent Fasting. Wil je hier meer over lezen? Lees dan het volgende artikel: ‘Droogtrainen: Dé Top 5 tips voor een perfect lichaam!’

hoe val je snel af zonder dieet

5 kilo afvallen in 1 week, wat komt hierbij kijken?

Het is van uiterst belang dat je je huidige voeding en training kritisch gaat bekijken. Alleen dan is het mogelijk om het doel van ‘5 kilo afvallen in 1 week’ te behalen.

Als je afvalt is het echter niet alleen lichaamsvet. Het kan er echter wel voor zorgen dat je een stap de goede richting in maakt.

Nu hoef je niet direct alle bovengenoemde tips toe te passen maar hoe meer je er toepast, hoe sneller het resultaat.

Honger jezelf niet uit door een ‘crash dieet’ te volgen. Vaak vliegen de kilo’s er daarna weer net zo snel aan!

De hierboven besproken tips zijn echter wel korte termijn oplossingen. Het is verstandig om een lange termijn plan op te stellen zodat de kilo’s eraf blijven vliegen.

Veel gestelde vragen over 5 kilo afvallen in 1 week!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘5 kilo afvallen in 1 week’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je 5 kilo afvallen in 1 week?

Het korte antwoord “JA”. Lees op deze pagina hoe je dat precies doet!

Helpen shakes om 5 kilo af te vallen in 1 week?

Shakes kunnen absoluut werken! Lees op deze pagina hoe shakes hierbij kunnen helpen

Kun je 5 kilo afvallen in 1 week zonder sporten?

Ja! Dit is absoluut mogelijk. De grootste factor in het afvallen is je voeding op orde hebben. Lees op deze pagina waar je exact op moet letten.

Hoe kan ik 5 kilo afvallen in 1 week?

Het belangrijkste is je voeding. Het volgen van een koolhydraatarm dieet speelt hierbij een belangrijke rol.

Kun je 5 kilo afvallen zonder dieet?

Nee, dit is niet mogelijk. Je moet aanpassingen maken in je voeding als je 5 kilo in 1 week wilt afvallen. Lees snel op deze pagina hoe je dat het gemakkelijkst doet.

Reken voorgoed af met de overtollige kilo’s!

We zijn nu alweer aan het eind gekomen van dit artikel over hoe je 5 kilo kan afvallen in 1 week. Het is niet onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen maar het zal ook zeker niet gemakkelijk gaan.

Wil je nu een extra stuk zekerheid dat jij 5 kilo kan afvallen in 1 week en misschien zelfs meer dan dat? Dan hebben wij misschien hét product voor jou!

Het product heeft De Afslank Receptenbijbel en het is gemaakt door Oscar Helm.

In dit boek vind je +100 overheerlijk recepten die jou gaan helpen om snel en gemakkelijk gewicht kwijt te raken. De recepten zijn super snel en gemakkelijk klaar te maken.

Inmiddels zijn er al +2650 mensen met succes afgevallen met behulp van De Afslank Receptenbijbel. Klik snel op de onderstaande knop en behaal ongekende resultaten door gezond, makkelijk en snel af te vallen.

Afslank Receptenbijbel

JA! IK WIL GEZOND, MAKKELIJK EN SNEL AFVALLEN

BEKIJK DE BESTE MANIER OM GEZOND AF TE VALLEN

Heb je nog vragen of opmerkingen over 5 Kilo afvallen in 1 week? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *